Een reactie plaatsen

Ode aan de Surinaamse man

Hoewel ik over het algemeen dik tevreden ben met hoe ik door moeder natuur bedeeld ben, heb ik net als (bijna) elke vrouw zo mijn issues met mijn lichaam.

Over de bovenkant geen klachten. Er zal, als je goed naar me kijkt, best wel wat op aan te merken zijn. Ik verbeeld mij niet te kunnen meten met Angelina Jolie of Jolanthe Sneijders-Cabau maar als ik in de spiegel kijk vind ik mezelf best een leuke vrouw. Alleen mijn benen….Ze doen het goed hoor, daar niet van. Mechanisch is er niks mis mee…maar mooi? Nou nee. Te dik, te kort. Dus kijk ik er doorgaans niet graag naar. Je zult mij dan ook niet snel in een minirok zien rondhuppelen.

Toch viel ik op een dag voor een leuke jurk die een flink stuk van mijn benen onthulde. Mijn echtgenoot verzekerde mij dat het geweldig stond maar die houdt nu eenmaal van me dus ik twijfelde aan zijn objectiviteit. Toen ook mijn doorgaans kritische dochter een goedkeurende blik liet zien durfde ik de jurk wel naar mijn werk aan. Complimenten waren mijn deel. Mijn collega’s vonden de jurk prachtig staan. Ondanks alle lieve opmerkingen van gezin en collega’s dacht ik toch nog steeds, als ik in de spiegel keek: “die benen!”

Na mijn werk liep ik nog even het winkelcentrum in voor een paar boodschappen. Er liepen twee grote donkere mannen mij tegemoet. Toen zij vlak bij mij waren hoorde ik de ene met een zwaar Surinaams accent bewonderend zeggen: “Mooie benen!” “Ja”, antwoorde de tweede donkere stem: “mooie benen, moooooie vrrrrouwww”.

De glimlach was die middag niet meer van mijn gezicht te poetsen en als ik nu nog wel eens denk: “die benen…” herhaal ik als een mantra de vier woorden: “mooie benen, mooie vrouw” Dank aan alle Surinaamse mannen, die een stevig paar benen weten te waarderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: