4 reacties

Leugen

Heren, vandaag richt ik het woord speciaal tot jullie. Er doet zich namelijk een groot misverstand voor. De laatste tijd heb ik een paar keer, diverse mannen, in verschillende leeftijdscategorieën horen zeggen dat ze het geluk hebben, dat ze mooier worden naarmate ze ouder worden. Dit in tegenstelling tot vrouwen natuurlijk, die er alleen maar op achteruit gaan.

Wie jullie deze onzin heeft aangepraat weet ik niet maar laat ik jullie gelijk uit de droom helpen: het is niet waar. Ja, misschien als je George Clooney bent. Die is redelijk leuk opgedroogd, maar verder? Vergeet daarbij vooral niet dat meneer Clooney, altijd als wij hem zien, opgedoft en afgestoft is en in dure maatpakken rond paradeert. Daarbij zijn er nog andere, zeer aantrekkelijke factoren aan George: heel veel geld en roem. Nu kan ik mij vergissen maar waarschijnlijk ontbreekt het daaraan bij de meeste van mijn lezers.

De waarheid is dat jullie, net als vrouwen, er rimpelig en uitgezakt gaan uitzien. Spieren verslappen, ruggen zakken in, gebitten raken in verval en het zaakje gaat een beetje hangen. Het maakt het er allemaal niet beter op. Een harde conclusie maar iemand moest het jullie toch een keer vertellen.

Intussen laten jullie het allemaal maar een beetje gebeuren. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Waar ik veel vrouwen nog hun best zie doen door zichzelf goed te verzorgen en fit en geïnteresseerd te blijven, laten veel mannen zich een beetje gaan. Het kan aan mijn focus liggen maar ik kom heel veel mooie vrouwen tegen van rond de vijftig of ouder en maar zo weinig goed gesoigneerde en boeiende mannen.

Ooit klopte het misschien dat een man aantrekkelijker werd door zijn gevorderde leeftijd maar dat had waarschijnlijk meer te maken met geld en macht. Een oudere heer had over het algemeen een goede positie in de maatschappij, wat hem een goede partij maakte voor een jonge dame. Een man met geld en invloed betekende zekerheid en veiligheid. Tegenwoordig verdienen de dames zelf genoeg en wat zien we gebeuren? Vrouwen met geld en roem nemen een 20 jaar jonger vriendje. Dat geeft toch te denken. Als die ouwe knarren werkelijk zo aantrekkelijk zouden zijn, zouden ze die dan niet versierd hebben?

Lieve jongens en mannen, het is geen aanklacht hoor, zie het gewoon als een wake-up call. Het grapje dat je six-pack goed beschermd zit achter een speklaagje is grappig hoor maar als je een wokpan nodig hebt om je overhemd te strijken, wordt het toch eens tijd om er wat aan te doen. Gooi dat vale jackie in de kledingbak en zorg dat je er fit en fris uit ziet.

Die rimpels en het hangen van je klokkenspel zijn niet tegen te houden. Dat is helemaal niet erg zolang je ze maar leuk verpakt. Ook scoor je punten door je respectvol te tonen ten opzichte van het andere geslacht. Wees een ridder, wees galant en misschien valt zo’n prachtige leeftijdsgenote als een blok voor je. En dat wil je, geloof me want vrouwen op leeftijd zijn leuk.

Vertrouw er niet blindelings op dat je vanzelf aantrekkelijker wordt als je een oude gegroefde kop hebt. Echt, het is een leugen.

4 reacties op “Leugen

 1. Natuurlijk wil het oog ook wat. Ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen. Acceptatie dat ouder zijn/worden betekent dat het lijf niet meer strak en fruitig is vind ik echter belangrijker. Als de zwaartekracht het langzamerhand wint van spieren en rimpels aantonen dat het vel wat veel wordt of het vlees te weinig, dan is dat maar zo. Voor mij is het belangrijkste dat er in dat omhulsel een mooi en echt mens zit.

  Like

  • O, maar daar ben ik het helemaal mee eens. Het ouder worden van het lijf is niet tegen te houden en dat hoeft ook niet. Grijs haar, rimpels toe maar, prima! Het gaat mij er om dat velen dan ook maar meteen geen moeite meer doen om er nog een beetje appetijtelijk uit te zien en ik constateer dat het vaker mannen zijn die na hun vijftigste compleet inzakken terwijl hun vrouwen juist opbloeien. Acceptatie is wat anders dan je er in te verliezen. Daarnaast is inhoud vanzelfsprekend het belangrijkste en ook daarbij is het zaak je niet te laten leiden door je leeftijd.

   Like

 2. Ik heb die wake-up call niet nodig, hoor. Ik weet al lang dat ik geen man ben waar de vrouwen voor in zwijm vallen en dat zal alleen maar minder worden nu de jaren hun sporen gaan achterlaten. En als mijn charme geen effect heeft, dan is het maar zo.
  Als ik als vrijgezel nog een enkele vrouw even lan raken door middel van een korte flirt, ben ik al tevreden. Dan weet ik dat ik nog niet helemaal rijp ben voor de romantische vuilnisbelt. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: