4 reacties

Over Scillie

Mijn naam is Louise. Naast moeder van mijn twee prachtige volwassen kinderen ben ik functioneel beheerder. De rest van de tijd ben ik altijd bezig met allerlei creatieve uitingen. De resultaten daarvan toon ik graag op deze site.

Ook schrijf ik graag. Ik schrijf van alles. Zakelijke teksten en handleidingen voor mijn betaalde baan, gedichten en natuurlijk mijn blog. Mijn blog schiet alle kanten op. Soms ben ik bloedserieus, soms totaal niet, soms is het fictie maar meestal niet. Als er een rode draad is dan is het wel mijn maatschappelijke betrokkenheid.

Mijn alter-ego is Scillie. Scillie komt van schildpad en de schildpad is mijn totem.

Over de hele wereld heen heeft de schildpad een symbolische betekenis. Zij staat onder meer symbool voor wijsheid, behoud van creativiteit, doorzettingsvermogen, vastberadenheid, innerlijke vrede, vrijgevigheid, goedheid, geduld en stabiliteit. Ook staat zij voor een vreedzame relatie met haar omgeving.

In verschillende culturen draagt de schildpad de aarde op haar rug. Zij brengt de aarde in balans. De schildpad leeft bij de dag, reageert niet, maar accepteert. Daarna vervolgt zij haar weg.

Lukt het mij altijd om een schildpad te zijn? Nou, nee hoor. Maar de symboliek van de schildpad, dat eeuwenoude dier, is wel mijn ijkpunt en om weer terug te komen bij dat ijkpunt helpt het mij om me terug te trekken in mijn schild en te schrijven, te schrijven en nog eens te schrijven.

Veel leesplezier en kom hier nog eens terug!

Louise

4 reacties op “Over Scillie

  1. wil je geen columniste worden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat zou ik heel graag willen. Het is alleen best lastig om dat voor elkaar te krijgen. Er zijn zoveel mensen die schrijven.

    Like

  3. Je bent goed op weg met leuke blogs. Wie weet of de juiste persoon ze eens leest!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: