Een reactie plaatsen

Prinses op koningsdag

Ze wordt langzaam wakker. Door een kier tussen de gordijnen komt een straal zonlicht. Haar mondhoeken krullen een beetje. Mooi zo, lekker weer vandaag. Ze rekt zich uit en staat op. Zingend loopt ze naar de douche. Eerst maar eens uitgebreid poedelen. Met een scheermes ontdoet ze zich van de laatste haren. Eerder deze week heeft ze haar benen al geharst maar al dat haar is bijna niet weg te krijgen. Vervelend maar het is niet anders.

Gewikkeld in een handdoek kijkt ze naar buiten. Yes, het is echt mooi weer. Goed zo, dan kan ze haar mooie roze prinsessenjurk aan. Vandaag moet ze er extra mooi uitzien. Geroutineerd brengt ze een laagje make-up aan en doet ze mascara op haar wimpers. Niet te veel, ze wil er niet zo opgeverfd uitzien zoals enkele van haar vriendinnen. Als finishing touch kiest ze de pruik met blonde plukjes die ze gisteren al in model heeft gebracht en dan gaat ze op weg naar de bar waar ze altijd komt.

Ze bestelt een biertje. Het is koningsdag dus vandaag mag alles. De alcohol en de lekkere muziek maken dat ze zich zweverig voelt. Dansen wil ze! Ze loopt heupwiegend naar buiten en claimt haar podium voor de tafel van de DJ. Op de dwingende beat van de muziek danst ze als nooit tevoren terwijl het publiek toestroomt. Ze is Beyoncé, ze is Madonna, ze is Lady Gaga, ze is…gelukkig.

Er is iets te zien. Als er een aantal mensen staan te kijken zal er wel iets zijn wat het waard is om naar te kijken. Het toestromende publiek ziet hem dansen. Hij kijkt half verleidelijk, half verlegen om zich heen. De grove schouders boven de strapless galajurk. De oudroze jurk heeft betere tijden gekend. De blonde lokken die het lief glimlachende gezicht omlijsten zijn van een goedkope pruik. Door de make-up is vaag het blauwe schijnsel van een opkomende baard te zien. De man danst onvermoeibaar.

Het publiek kijkt met een welwillende lach naar hem. Dans maar blauwbaard met je jurk. Vandaag ben jij onze dansende prinses. Het is koningsdag dus vandaag mag alles.

Roze galajurk

Voor de bron van deze foto klik hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: