Een reactie plaatsen

Omgekeerde evolutie

Religies, ik heb het er niet zo op. Voorop gesteld, er zijn mensen die vanuit hun geloof tot goede daden komen maar er wordt toch veel ellende veroorzaakt uit naam van degene waarin men zegt te geloven. Wie het nieuws een beetje volgt wordt er links en rechts mee geconfronteerd. Moslims die Christenen het hoofd inslaan, Christenen die vrolijk terug meppen, Joden en Moslims die elkaar het licht in de ogen niet gunnen… Alles uit naam van God, Allah of Jwh en dat al eeuwen lang. Ook van een god die kinderen niet beschermt tegen vieze mannetjes met jurken die de schijn van heiligheid hebben wil ik niets weten. Goede gelovigen zullen nu zeggen dat het niet aan hun god ligt dat deze daden worden gepleegd maar dat de mensen zelf slecht zijn. Aan mijn hoela, als God, Allah of Jwh zo almachtig of goed is zou hij toch op zijn minst de zwakkeren moeten beschermen.

Nee, dit lijkt me toch eerder iets voor de evolutietheorie. Het recht van de sterkste en zo.  Lekker om je heen meppen, alles ge- en misbruiken. Een kwestie van eten of gegeten worden. Niet dat we er als soort beter op worden. Welnee, eerder slechter. Mensen met een laag IQ krijgen de meeste kinderen en dat op zeer jonge leeftijd. Meestal ook op een natuurlijke manier, dus zonder ingewikkelde ingrepen om toch maar op zeer hoge leeftijd een couveusetweeling eruit te wringen zoals bij de wat intelligentere stellen. Als ik om me heen kijk vermoed ik dat we aan een omgekeerde evolutie bezig zijn. In plaats van slimmer lijkt het wel dat de mensheid steeds dommer wordt. Kijk naar een gemiddelde voetbalwedstrijd en de associatie oertijd is direct gelegd. Ga eens op zaterdag winkelen in een gemiddelde provinciestad en je denkt: “dino’s”

Het kan natuurlijk zijn dat wij mensen een jammerlijk mislukt experiment zijn van de goden . Dat God Allah en JHW in een  werkoverleg besproken hebben dat het leuk was zolang als het duurde maar dat het toch niet zo goed uitgepakt heeft met die tweebenige wezentjes. Zo van: God: “Wat denk jij, Al?”,. Allah: “’Kweetnie G, het was een leuk concept, maarre…”. Jwh: “Ik geloof dat ik die dino’s toch nog niet zo gek vond, waarom hebben we die toen eigenlijk laten uitsterven?” God: “O.k., kappen dan maar?” Jwh: “Hoe?” Allah: “Gewoon afwachten, ze maken elkaar wel af en hun omgeving onleefbaar” Jhw: “beetje zielig voor de onschuldigen, vind je niet?” God: “Dûhhûh, boeie!”

Hoe dan ook, evolutietheorie of iemands god, dat wij het als soort niet meer lang maken, daarvan ben ik overtuigd. Maar of dat erg is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: