1 reactie

Vrouwendag

Gisteren was het Internationale Vrouwendag. Daar werd ik niet blij van. Ik ben altijd een tikje idealistisch maar ik was toch echt in de veronderstelling dat ik in een vooruitstrevend land woon. Dat viel tegen. Stom natuurlijk. Ik had kunnen weten dat Nederland steeds verder afglijdt naar een eng, conservatief, bekrompen landje.

Overdag werd ik al niet vrolijk van alle lollige of soms ronduit agressieve berichten op Twitter die sommige mannen en ja hoor, ook vrouwen, meenden te moeten spuien met hashtag vrouwendag. Dus ik heb daar niet meer naar gekeken. Ook gestoorde mensen hebben recht op vrije meningsuiting.

’s Avonds installeerde ik me voor de TV om mijn favoriete programma’s te bekijken. Om te beginnen met De Wereld Draait Door. Naïef als ik ben verwachtte ik dat Vrouwendag een serieus onderwerp zou zijn in dit programma wat volgens mij toch door intelligente mensen wordt gemaakt. Niets van dit alles. Claudia de Breij zat er een beetje te walgen van het feit dat nu juist zij er iets serieus over moest zeggen. Er was een filmpje wat “ode aan de vrouw” werd genoemd wat bestond uit vrouwen die in bikini de meest domme dingen deden. De Jakhalzen, waarvan er één een roze stropdas om had “voor de vrouwtjes”, deden ook een duit in het zakje door met een Britse feministe alleen maar over seks te praten. Enig lichtpuntje was Ronald Plasterk die iets zinnigs zei over de economische positie van vrouwen in ons land maar dat was tien seconden en daarna konden we “gelukkig” weer door naar, jawel, het onderwerp voetbal.

Op de radio was het die dag ook al niet veel soeps. Er waren Dj’s die een speciaal vrouwenprogramma hadden gemaakt maar dit bestond uit liedjes van James Brown (zo een lekkere vrouwvriendelijke man, zeg maar) of Lady Marmalade van LaBelle. Misschien heb ik het gemist maar waar waren alle nummers van Anouk? Om maar iemand te noemen.

Hoopvol keek ik bij uitzending gemist naar het acht uur journaal. Vrouwendag werd niet eens genoemd bij de hoofdonderwerpen. Pas laat op de avond, bij Pauw en Witteman, zag ik Neelie Kroes en ging het er eindelijk over dat we met zijn allen wel kunnen denken dat alles zo goed gaat in dit land maar dat vrouwen nog steeds onderbetaald krijgen ten opzichte van mannen met hetzelfde beroep en dat we onze meisjes bewust moeten maken dat ze voor zichzelf moeten kunnen zorgen en dat ze de ICT-boot niet mogen missen. Dit maakte het weer een beetje goed. Wát een vrouw die Neelie.

Dat er ook mannen zijn die verder denken dan hun piemel lang is bewijst Nico Dijkshoorn die een column in dagblad de Pers schreef waarin hij iedereen die Lutz Jacobi in de media belachelijk heeft gemaakt vanwege haar uiterlijk een spiegel voorhoudt.

Internationale Vrouwendag. Waarom is die dag er ook alweer?

 

Column Nico Dijkshoorn: http://www.depers.nl/binnenland/635832/Lutz-Jacobi.html

Eén reactie op “Vrouwendag

 1. De onderbroekenlol van de mannen daar werd ik niet
  koud of warm van
  we kennen ze immers niet anders
  maar ik heb met verbijstering naar Claudia de Breij gekeken
  naar de talrijke vinger in de keel animaties

  waar ze trouwens stevig voor is afgestraft tijdens de rest van de uitzending,
  want volgens mij, kreeg ze aan tafel er geen woord meer tussen
  tsja, als je jezelf al niet serieus neemt, dan doen je tafelpartners dat ook niet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: