1 reactie

Boos op de wereld

Na een paar weken niet te hebben geschreven in verband met studie en vakantie, wilde ik weer eens een ‘Scil’ schrijven. Mijn pen bleef echter boven het papier zweven. Had ik dan niets meer aan mijn lezers te vertellen? Kon ik dan niets bedenken voor een nieuwe blog? Er lag nog wel een idee over domme teksten op lelijke decoratiespullen maar dat wilde geen vorm aannemen in mijn hoofd. Het zou een grappig stukje moeten worden maar het lukte mij niet om iets grappigs op papier te zetten.

Het punt is, dat alles wat er aan de hand is in de wereld, zich aan mij opdringt. Oorlogen zijn van alle tijden en er is in de bijna vijftig jaar dat ik op de aarde rondloop altijd wel ergens iets aan de hand geweest maar plotseling is er te veel op te veel plekken in de wereld. Waren het voorheen nog onbekende stammen die elkaar bestreden of exotische (en in mijn ogen onderontwikkelde) landen waar delen van de bevolking onderdrukt werden, nu komt het steeds dichter bij.

Voor het eerst in mijn leven voel ik mij bedreigd in mijn bestaan. Er zijn te veel partijen die onze manier van leven in ons mooie vrije land afkeuren. We zijn te afhankelijk van landen die ons maar een stelletje losgeslagen zondaren vinden.

Maar ook binnen Nederland lopen de emoties hoog op. Op de sociale media wordt heel primair op allerlei beelden en nieuws gereageerd. Men roept van alles zonder zich echt te verdiepen in de achtergrond. Het is heus niet zo dat ik mij inlees in elk conflict wat er nu gaande is maar ik waak er wel voor om overal maar een mening over te hebben. De enige mening die alles overheerst is dat ik wil dat het geweld stopt en het lijden ophoudt.Ik wil mij in mijn eigen zeepbel terugtrekken en boven mijn eigen vreedzame en lieflijke land zweven, vrij bewegend zoals ik altijd heb kunnen doen. Mijn ogen willen schoonheid zien. Mijn oren willen zoete klanken horen. Maar wat ik zie is te erg voor woorden en in mijn hoofd worden alle liedjes verdrongen door één lied: “Angry at the world van Kyteman. Want boos ben ik. Boos dat de mensheid er zo een grote klotezooi van maakt.

 

 

Eén reactie op “Boos op de wereld

  1. Mee eens, het is een verwarrende, onzekere tijd vol sombere berichtgeving. Ik kan alleen maar hopen dat gezond verstand de overhand krijgt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: