3 reacties

Lot

Al vele jaren koop ik zo af en toe een lot in de staatsloterij. Volkomen onzinnig natuurlijk. De kans dat je een mooie prijs wint is erg klein. Toch kan ik het niet laten om te dromen. Het is niet zo dat ik hoop op een leven vol luxe. Dure merken zeggen mij niet zoveel. Misschien een ander huis met mijn gedroomde boeren woonkeuken maar ook dat hoeft niet overdreven groot of met gouden kranen. Hoeveel ruimte heeft een mens werkelijk nodig en uit een gewone kraan komt hetzelfde water.

Wat is dan mijn hang naar het hebben van geld als water? Vrijheid! Vrijheid om geld niet mijn drijfveer te laten zijn om te werken. Vrijheid om de vele ideeën die in mijn drukke hoofd zitten uit te voeren. Ideeën die de wereld een stukje mooier maken. Het zijn stuk voor stuk ideeën waar veel geld voor nodig is om mee te beginnen en het is maar de vraag of er een verdienmodel aan te hangen is. Het zijn ook ideeën waar tijd en energie voor nodig zijn. Ook daar heb ik een groot tekort aan.

Natuurlijk zou ik ook nu soberder kunnen gaan leven en ieder cent die ik over heb in mijn projecten kunnen steken. Ook zou ik er elke minuut vrije tijd aan kunnen besteden maar daarmee gaan mijn ideeën niet van de grond komen. Iedere succesvolle ondernemer weet dat je maar zelden met een kleine investering tot grote winst komt. Dat is niet anders met niet-materiele winst. Bovendien zou ik mijn geliefden tekort doen als ik geen tijd en energie meer voor ze heb.

Geld is niet belangrijk hoor ik mensen soms zeggen. Natuurlijk zijn gezondheid en liefde veel belangrijker, zonder dat heeft geld geen waarde. Maar helaas leven we in een wereld waar zelfs je gezondheid er beter van wordt als je er financieel warmpjes bij zit. En ook liefde komt onder druk te staan als je bankrekening een echoput is. Geld is niet belangrijk als er genoeg van is. Daarom blijf ik dromen dat de hoofdprijs op mijn lot valt. Niet om er een dikkere bankrekening van te krijgen maar om een beetje liefde en gezondheid aan de wereld toe te voegen. Om het lot van anderen te verlichten.

128px-Bingo_card_-_02

3 reacties op “Lot

  1. Helemaal mee eens. Ik blijf ook gewoon stug doorspelen met de loterij, je weet maar nooit. Is voor die projecten crowdfunding misschien een idee?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: