Een reactie plaatsen

Mooi

Nu het mooi weer is hoor ik vaker dan ooit vrouwen klagen over hun figuur. Er zijn er bij die het moeilijk vinden om voor het eerst weer in bikini te verschijnen, er zijn er die een soort van tussenvorm kiezen door wel een bikini aan te doen maar daarna een doek of T-shirt erover heen doen en er zijn er die nog niet dood gevonden willen worden met hun naakte vlees onthuld. Hoe mooier, hoe onzekerder ze zijn. En allemaal maar klagen over dat ene vetrandje te veel. Want o, wat kunnen vrouwen toch hard over zichzelf oordelen. De één vindt haar benen niet mooi, de ander vindt haar buik te vet, de kont is niet aanwezig of te veel aanwezig.

Lieve vrouwen, ik ga jullie nu een geheim vertellen: het doet er niet toe! Echt, heus waar, al jullie onzekerheden? Stop daarmee! Nu meteen! Want iedereen heeft wel wat moois en iedereen heeft wel wat lelijks. Ga naar de sauna en bekijk je mede-vrouwmens. Bestudeer elkaar. Zie elkaars imperfectie en lach er met elkaar om. Waar de één een reet als een koe heeft, heeft de ander geen tieten. Waar de één geen taille heeft, heeft de ander weer betonkolommen van benen. Uiteindelijk zijn de vrouwen die er om kunnen lachen het mooist.

Aan alle moeders van jonge meiden geef ik de opdracht om ze mee te nemen naar een sauna. Laat ze maar zien hoe vrouwen er in het echt uitzien en zet ze daarna voor de spiegel. Laat ze genieten van het feit dat ze nog zo een prachtig jong lijf hebben. Het is zo jammer van elke seconde die ze verspillen aan het zichzelf niet mooi vinden.

Tegen alle meisjes wil ik zeggen: jullie zijn mooi, sowieso, hoe je er ook uitziet. Hou op met te piepen over een kilootje te veel. Als iemand verliefd op je is en jullie gaan voor het eerst vrijen, zal er geen geliefde zijn die midden in de vrijpartij stopt, met zijn of haar handen in de zij gaat staan en zegt: “Nou nee meid, val jij eerst maar een kilo af, dit ziet er niet uit! En die rare tenen van je, nee echt, dat doet het niet voor mij. ”

Alles wat jij monsterlijk aan jezelf vindt kan een ander juist woest aantrekkelijk vinden. Ben je echt een beetje te zwaar? Iemand die jou leuk vindt geniet misschien juist van dat zachte, warme lijf van jou. Ben je te mager? Een ander is misschien wel vertederd door die gekke spillebeentjes van je.

De schoonheid van de vrouw is per definitie overgewaardeerd. Het is zo vergankelijk. Vrouwlief, bevrijd jezelf eens echt en ga iets moois doen met al die tijd die je verknoeit met geleuter over je lichaam. Want de beste manier om een mooi badpak-lijf te krijgen is nog altijd: Doe gewoon een badpak aan je lijf en draag daarbij je allermooiste accessoire: je glimlach!

Marilyn Monroe, boegbeeld van schoonheid en verre van perfect naar huidige maatstaven.

Marilyn Monroe, boegbeeld van schoonheid en verre van perfect naar huidige maatstaven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: