3 reacties

BBQ blues

Met volle teugen geniet ik van het lekkere weer. De tuin staat er prachtig bij, iedereen is vrolijk en ik mag weer mijn gezellige zomerjurken en shirtjes aan. Heerlijk, wat een feest! Zo zit ik nu met een ijskoude lambrusco in de namiddagschaduw mijn schrijfsel te brouwen en ook daar wordt ik heel erg blij van.

Er is echter één ding waar ik niet blij van word: de barbecue. Eén straaltje zon en massaal worden er kilo’s geknald op een rooster. Het is niet zo dat ik een ander zijn verzetje misgun hoor en ik wil hier niet de zure activist uithangen maar als vegetariër heb ik het zwaar met dat ge-cremeer van al die beesten.

Het ergste zijn de feestjes die er rond deze tijd gehouden worden. Bakken met het goedkoopste vlees gaan er doorheen want met één biologische hamburger zijn we natuurlijk niet tevreden. Daar zit ik dan bij en ik lijd. Ik zit in de lucht van half verbrande kippen, koeien en varkens en bereken intussen hoeveel het er geweest moeten zijn.

En dan de goedbedoelde pogingen om rekening met mij te houden. Het is niet zo dat ik het niet waardeer, ik vind het zelfs heel lief, maar ik hoef echt geen halve kilo vleesvervangers ter vervanging van de portie vlees die de gemiddelde vleeseter naar binnen werkt. Veel van die vervangers lijken op elkaar en na één burgertje heb ik het er wel mee gehad. Ook gruwel ik er van als mijn tofuballetjes op hetzelfde plekje hebben liggen roosteren als waar een dood dier heeft gelegen.

Triester zijn de barbecues waarbij er helemaal niet aan je gedacht wordt. Echt, als je aan flexibel denkt, denk je aan mij en als er een goede salade, een lekker stokbroodje en een beetje pindasaus is ben ik al tevreden. Maar dan moet dat er op zijn minst wel zijn. Tegenwoordig eet ik me van te voren maar in, zoals een gemiddelde tiener zich indrinkt als die naar een feestje gaat. Dan word ik tenminste niet ook nog eens chagrijnig omdat ik hongerig ben.

Natuurlijk ben ik de uitzondering en vraag ik misschien teveel van de schatten om mij heen. Om je als vleeseter een beetje in te kunnen denken hoe ik me voel op een barbecuefeestje kun je je voorstellen dat je op een kannibalenfeestje bent en jij vind ze aardig maar je walgt er van dat die lieverds kilo’s mens aan het eten zijn. Eén van de kannibalen merkt dat ze vergeten zijn om wat voor jou te regelen, zelfs door de salade zit stukjes mens. Verschrikt kijkt hij je aan en zegt: “O, maar dan vis ik de stukjes mensenvlees wel uit de salade voor je!” Vies idee hè?

Het is echt niet zo moeilijk om iets lekkers voor een planteneter op de barbecue te gooien. Rijg wat groente aan een pen, pof een aardappel of maak een tofusaté. Google op vegetarische BBQ en je vindt de lekkerste recepten. En proef het dan zelf ook eens, want ook als vleeseter ga je niet dood van een vegetarisch hapje en wie weet, misschien vind je het lekker.

mais

Goede tips voor een veggieBBQ

3 reacties op “BBQ blues

  1. *De gemiddelde twintiger drinkt ook in!

    Geliked door 1 persoon

  2. […] ga ik naar een barbecue (niet echt mijn kopje thee). Daar zal ik in ieder geval wel mijn eigen voedsel mee naar toe nemen. Te weten: Kleurrijke stokken […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: