Een reactie plaatsen

Een klein beetje begrip

Graag mag ik denken dat reclameteksten geen invloed op mij hebben. Ik lach een schamper HA, HA, wanneer ik weer een reclame voorbij zie komen waarin een jonge vrouw ‘lekker actief’ is tijdens haar menstruatie, alleen maar omdat ze merk A tampons gebruikt. Staat er op een verpakking van een product ‘NIEUW’ en ‘Nu nog beter!’ dan roep ik: “Ja hoor!” Nee, daar trap ik allemaal niet in.

Echter als producten tegen mij gaan praten, als er begripvolle tekstjes op staan, dan ben ik in hun macht. Daar heb ik simpelweg geen weerstand tegen. Zo heb ik een broodrooster met een knopje waarbij staat: ‘A bit more’. Dat is zo lief! Dat je gewoon kan besluiten dat je broodje nog net iets te licht gekleurd is en dat je dan dat knopje mag indrukken. Toe maar, lief roostertje van me, toe maar, nog een klein beetje.

Zo heb ik ook een crèmespoeling waarop staat: For hair that’s a bit unhappy. Jaaaaa!, denk ik dan, eindelijk iemand die het snapt! Mijn haar is de laatste tijd niet zo gelukkig, niet zwaar depressief, gewoon een klein beetje unhappy.

Het is alsof je een kind een dagje thuis hebt gehouden omdat ze een klein beetje ziek zijn. Je weet heus wel dat ze niet echt ziek zijn. Je weet best dat als er ’s middags een vriendje aan de deur komt, dat ze dan weer opspringen maar ze hebben die dag gewoon een dekentje op de bank nodig. Ze hebben dan gewoon een kopje thee met een koekje nodig en een mama of papa die begripvol over hun bol aait. A bit unhappy dus. Mijn haar is af en toe serieus een klein beetje schoolziek en het flesje met conditioner gaat dat helemaal goed maken als een fictief dekentje-op-de-bank voor mijn haar.

Niet echt natuurlijk maar ik ga direct voor de bijl door dit soort zinnetjes. Het is het begripvolle waar ik voor val. Blijkbaar wil ik erg graag begrepen worden. Misschien geef ik nu wel de gouden tip weg aan reclamemakers. Wij vrouwen willen niet sporten als we ongesteld zijn. We willen niet tijdens het dansen ons kruis in een man zijn gezicht duwen omdat we een maandverband gebruiken die alle geurtjes absorbeert.

We willen een denkbeeldig dekentje op de bank en iemand die snapt dat we op zo een moment een heel klein beetje, ietsepietsie ongelukkig zijn omdat we pijn in ons buik hebben of leeglopen bij iedere stap die we zetten. En misschien willen we daar op dat moment helemaal geen gebruik van maken, maar we willen wel dat knopje op ons broodrooster waarmee we onze broodjes een heel klein beetje bruiner maken. We willen dat iemand ziet dat we ‘A bit unhappy zijn’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: