2 reacties

Evaluatie

Manlief heeft moeilijke voeten. Voor die moeilijke voeten kocht hij voor een paar euro een paar fijne sokken. Een dag later kreeg hij een vragenlijst in zijn mailbox. De lijst bestond uit een flink aantal vragen over hoe hij de dienstverlening in de winkel vond. Waren er nog verbeterpunten? Hoe vond hij de service? Beviel het product en zou hij het aanraden aan een ander? Voor de duidelijkheid: we hebben het over een paar sokken.

Van het intstituut waar ik een opleiding bij volg krijg ik na elke les een evaluatieformulier. Wat vind ik van de docent? Wat vind ik van de locatie? Heb ik suggesties om het allemaal te verbeteren?

Wat ik vind? Wat ik vind? Ik vind dat iedereen eens moet ophouden met te vragen wat ik er van vind. Stop daar eens mee. Doe je werk gewoon goed en val mij niet lastig. Vraag mij niet om aan te geven van 0 tot 10 of ik ergens mee eens ben of niet. Je hoort het vanzelf wel van me als ik vind dat je een waardeloos product aan me verkocht hebt. Als ik vind dat je dienstverlening slecht is dan kom ik per definitie niet terug als klant. Denken die bedrijven nou werkelijk dat ik dan nog een formuliertje ga invullen? Dat ik nog de moeite ga nemen om ze te vertellen hoe ze hun werk eigenlijk zouden moeten doen?

Sommige bedrijven houden ook niet op. Als je het niet invult krijg je een week later een herinnering en als je ook dat negeert, een week later weer één.Zo slaat het eerder genoemde opleidingsinstituut keihard virtueel met het formulier in mijn gezicht, elke keer dat ik op de online leeromgeving wil kijken welk huiswerk ik nu weer ga negeren en uitstellen. Ook vraag ik me af hoe betrouwbaar de informatie is die je uit dit soort evaluaties krijgt. Als je bijvoorbeeld bij de zorginstelling die je demente bejaarde moedertje verzorgt vragen krijgt, over hoe de zorgverlening is. Zijn je antwoorden dan eerlijk? Of speelt er dan toch de gedachte mee dat er wraak op het oude besje genomen wordt zodra je je hielen licht? O, maar de vragenlijsten zijn meestal anoniem, toch?

Voor mijn werk word ik ook wel eens gevraagd een onderzoekslijst in te vullen. Daar vul ik op in dat ik een vrouw ben, in welke leeftijdscategorie ik val en op welke afdeling ik werk. Op de afdeling waar ik werk werkt één andere vrouw en die is een stuk jonger. Dus rara, wie heeft het onderzoek dan ingevuld? Zullen we met zijn allen gewoon weer eens onze uiterste best voor de ander gaan doen? Gewoon ons werk weer uitvoeren zoals het hoort? En als je echt niet snapt waarom je klanten massaal wegblijven, moet je misschien eens iets anders gaan doen met je leven. Evalueer jezelf!

Evaluatie

2 reacties op “Evaluatie

  1. JA; WAAR ZIJN DE ZAKDOEKEN; GEIT DENK IK WAHAHA!

    Geliked door 1 persoon

  2. Haha Louise, ook moe van al die vragenlijsten waarvan je uiteindelijk nooit te weten komt wat ze nu werkelijk opleveren (behalve irritatie….). Ben het helemaal met je eens hoor! Groet, Nicoline

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: